НАТО розширилося: Фінляндія сьогодні вступила до Альянсу

Ще одну стратегічну поразку отримав сьогодні російський диктатор путін – НАТО не тільки не відступило до кордонів 1991 року, а навпаки – розширилося. У 74 річницю створення НАТО до Альянсу нарешті приєдналася Фінляндія, яка має спільний кордон з росією довжиною у 1340 км .

Фінляндія стала найновішим членом НАТО, передавши на зберігання свій документ про приєднання до Північноатлантичного договору Сполученим Штатам у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Члени НАТО підписали Протокол про вступ Фінляндії 5 липня 2022 року, після чого всі 30 національних парламентів проголосували за ратифікацію членства країни.

«Ми вітаємо Фінляндію в Альянсі!», — сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коли міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто передав на зберігання документ про вступ Фінляндії уряду Сполучених Штатів, представленому державним секретарем Ентоні Блінкеном.

Потім Генеральний секретар привітав президента Фінляндії Саулі Нііністе в штаб-квартирі НАТО на церемонії підняття прапора з нагоди приєднання країни до Альянсу. «Приєднання до НАТО добре для Фінляндії, це добре для безпеки Північних країн і для НАТО в цілому», — додав Столтенберг.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56