Російську пропаганду та георгіївські стрічки знайшли в храмах московського патріархату

СБУ продовжує контррозвідувальні та безпекові заходи на об’єктах УПЦ (московського патріархату). Не дивлячись на заяву щодо відокремлення та незалежності від РПЦ, УПЦ (МП) продовжує тісні зв’язки з церквою, яка благословила війну в Україні та вбивства українців.

На цьому тижні СБУ провела обшуки в церквах у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській і Херсонській областях. У приміщеннях єпархій знайдено російські паспорти, георгіївські стрічки, «методички» так званого патріарха кирила щодо поширення ворожої пропаганди через вірян.

Також виявлено склади з прокремлівською літературою, у тому числі авторства ідеолога рашизму Івана Ільїна. У цих виданнях представники рф заперечують існування українського народу, його мови і культури, а також ставлять під сумнів українську державність.

На Львівщині знайдено фото прихованих російських документів «об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами рф». На Закарпатті знайшли прапор так званої «Республіки Підкарпатська Русь» з текстом гімну «підкарпатських русинів». А місцевий священник у проповідях називав «безбожниками-сатаністами» людей, які святкують Різдво 25 грудня.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

На території одного з монастирів Рівненщини викрито послушника з російським паспортом і контактами в рф.
Наразі СБУ перевіряє його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності на користь спецслужб країни-агресора.

Зазначимо, що РПЦ на чолі з колишнім агентом ФСБ Гундяєвим (кирил) стала одним із найвпливовіших політичних інструментів для зомбування великих мас людей як у росії, так і за кордоном. Цей спрут запустив свої щупальця у незалежні країни, які були раніше республіками СРСР, для розповсюдження ідей “русского мира”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56