В Одесі інсценували вбивство голови організації, яка допомагає ТЦК – замовника затримали

V

В Одесі провели операцію по затриманню агента російських спецслужб, який за 80 тис. доларів мав вбити місцевого бізнесмена та голову громадського формування, яке сприяє ТЦК. Служба безпеки України та Національна поліція отримали інформацію про пошук виконавця вбивства. Замовнику надали підставного “кілера”, який під контролем правоохоронців «виконав» завдання і сфотографував «убите тіло» жертви на смартфон і надіслав замовнику. Кілер мав отримати 70 тис. доларів, а замовник 10 тис. доларів. Після успішного виконання вбивства російський агент планував вбити ще деяких активістів в Одесі.

У зловмисника знайшли при собі бойову гранату Ф-1, застосування якої могло призвести до людських жертв. Всі докази його протиправної діяльності знайшли у смартфоні у листуванні з російськими куратором.


 

 
Агнету росії загрожує довічне ув’язнення, йому повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 2 ст. 15, пп. 6, 11 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення);
▪ ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій затриманого за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
 

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56