Одеські пляжі небезпечні для відвідування – влада так і не встановила укриття

Відвідування одеських пляжів влітку 2024 нагадує “російську рулетку”. Причому як у переносному сенсі, так і у прямому. Після ракетної атаки узбережжям касетними боєприпасами 29 квітня загинуло 8 людей, у тому числі маленька дівчинка. Десятки людей дістали поранення. Одеська мерія поставила поряд із місцем удару мобільне укриття у парку та все. Невже для встановлення укриттів у місцях скупчення людей потрібні постійні жертви?

Одеська ОВА та мерія Одеси оголосили про офіційне відкриття 5 пляжів, з яких один не має укриття безпосередньо на пляжі, а сховатися можна у паркінгу за 500 метрів. При цьому всі інші пляжі в оренді на узбережжі працюють так, ніби їх вже “відкрили” – там офіційно збирають гроші за послуги, а укриттів на пляжі немає. Є інформаційні таблички, де розповідають про місцезнаходження укриття. Найчастіше, відстань до укриття 500-1000 метрів. При цьому балістична ракета летить 1,5-2 хвилини.

Майже весь пляж Ланжерон та частина Відради повинні ховатися у готелі М1. Готель, який має скляні фасади та не має підвалу, став раптово укриттям для берегової лінії, довжиною 1000 метрів.

Одеська влада повністю зняла з себе відповідальність за безпеку людей – укриття не встановили, пляжі офіційно не відкрили, а в разі чого скажуть, що орендарі працювали незаконно. Та й самі відпочиваючі винні – хто під час війни ходить на пляж?

Зазначимо, що для безпеки відпочиваючих необхідно було встановити лише близько 25-30 укриттів модульного типу на 30-40 осіб. Вартість таких бетонних сховищ у роздріб 1,5-2 млн. гривень. За правильного тендеру без відкатів чиновникам 30 укриттів вийшли б набагато дешевше. Після закінчення сезону ці укриття можна було розмістити у парках чи біля навчальних закладів, де немає укриттів.

Що важливіше – зберегти життя людей чи витратити 45 млн гривень на захист? Говорити про це вже пізно – влада нічого не замовляла, тендерів не проводили. А тому ходити на одеські пляжі можна лише на свій страх та ризик. Варто також зазначити, що міська влада хоче витратити 35 млн гривень на сумнівний капітальний ремонт Михайлівського ліцею, який візуально не виглядає пошкодженим. А Одеська ОВА хоче витратити 1,7 млрд. гривень у 2024 році на сумнівні проекти екології. Тобто. гроші у бюджеті є, але не для захисту населення.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56