Одеський військовий фотограф Костянтин Ліберов отримав престижну французьку премію

Український фотограф Костянтин Ліберов з Одеси став лауреатом Bayeux Calvados-Normandy Award — щорічної премії, яка відзначає роботу військових кореспондентів. Нагородження традиційно відбулося у місті Байє, Франція 11-12 жовтня.

Константин Либеров

Костянтин Ліберов здобув перемогу у категорії «Фото» за відкритим голосуванням аудиторії з серією фотографій «Війна в Україні. Біль, відчай та надія», а також посів друге місце у тій самій категорії за вибором журі.

«Це велика честь і неймовірне досягнення — як особисте, так і для української військової фотографії загалом. Завдяки цій перемозі ми продовжуємо виконувати нашу місію — висвітлювати боротьбу України та показувати правду всьому світу», — зазначив Костянтин Ліберов.

Премію Bayeux Calvados-Normandy Award започаткували у 1994 році у французькому місті Байє на честь 50-річчя висадки союзницьких військ у Нормандії під час Другої світової війни. За час існування її отримували представники провідних світових ЗМІ: Associated Press, Reuters, BBC, CNN, Le Monde та інших. Цього року лауреатами премії також стали кореспонденти з фотографіями з Гази.

Подружжя Костянтина та Влади Ліберових висвітлює повномасштабне російське вторгнення в Україну з моменту його початку, регулярно працюючи безпосередньо на лінії зіткнення. Їхні фотографії часто з’являються на шпальтах міжнародних та українських видань.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений користувачем @libkos

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56