Одеський табір “STAR TIME” за 2000 євро поселив дітей у поліетиленових наметах

Уповноважений із прав людини при Верховній Раді Дмитро Лубінець отримав скарги на одеський дитячий табір “STAR TIME”, який організував відпочинок дітей у Іспанії. Табір відвідали Консул України та представник омбудсмена Люсія Задорожна. У таборі вони побачили, що діти живуть у поліетиленових наметах, в яких неможливо перебувати із-за високої температури, через що їм стало зле. Також в деяких наметах є порушення санітарних норм, немає доступу до туалету, питної води, їжі та засобів гігієни.

Власник табору одеський бізнесмен Олег Хороший пообіцяв виправити усі недоліки, однак не зробив цього. На дітей, що скаржилися, почали тиснути та погрожувати виселенням. За такий відпочинок батьки дітей заплатили від 1300 до 2000 євро.

Як розповіла мати одного хлопчика з числа відпочивальників Мар’яна Даценко “Суспільному”, табір — це колишній готель посеред поля майже без дерев. Навкруги готелю розміщені глемпи — круглі намети з поліетилену, які дуже нагріваються на сонці, тож усередині була висока температура. Також всередині наметів не було для дітей раковини, душу, туалетів, а на території робітники продовжували ремонт через те, що кількість дітей значно перевищувала кількість місць і це намагалися виправити вже після того, як діти заїхали до табору “STAR TIME”. Коли в готелі закінчилися місця – почали будувати ці пекельні поліетиленові намети. Зазначимо, що вартість такого намету з Китаю від 40 до 700 доларів, в залежності від розмірів.

Лубінець звернувся до МЗС України з проханням доручити Посольству України в Королівстві Іспанія вжити всіх необхідних заходів для захисту прав дітей. Зокрема наголосив на необхідності звернутися до місцевих органів влади та правоохоронців для належного реагування, аби діти були в безпеці й подібні випадки не повторилися надалі.

Після скандалу у соцмережах “STAR TIME” почали публікувати відео задоволених дітей, які розповідають про свій відпочинок та робити екскурсії по табору з демонстрацією нормальних умов мешкання дітей. Але ці відео зняті всередині готелю, а не у поліетиленових наметах! До готелю претензій не було.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56