Одеський фотохудожник Олександр Якимчук оголосив набір на курс «Композиція та зміст фотографії»

Одеський фотохудожник Олександр Якимчук оголосив новий набір на авторський курс “Композиція та зміст фотографії”. Слухачів курсу чекають 30 зустрічей, занять, лекцій, практик! Початок занять 2 лютого о 18:00 в одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова на Вул. Польська, 19.

Александр Якимчук, фотохудожник

Курс «Композиція та зміст фотографії» буде цікавий для тих, хто хоче розвиватися та шукає себе у фотографії, шукає індивідуальний стиль, свій шлях у творчості. Ми говоритимемо про композицію, про вміння вибудовувати кадр, пошук сюжетів, нових ідей, про розуміння себе та навколишнього світу, про взаємозв’язок внутрішнього світу автора та його фотографій. Про виразні засоби у фотографії, про їх вплив на сприйняття.

Цей курс поринає у світ творчості, діалоги, спільна робота, обговорення. Курс складний емоційно, відкритість та щирість, відсутня гонка за красотами, дотик до внутрішнього світу автора, пошук автора у собі, пошук стилю, пошук гармонії.

У програмі курсу: свобода самовираження, філософські ідеї, стилістика світових класиків фотографії; основи композиції, гармонія світла та тіні, кольору, форми; зміст та емоційне наповнення фотографії; зустрічі, домашні завдання, практичні заняття та детальний розбір робіт.

Ось, що пише учениця Якимчука Інна Гришковець про цей курс: «Коли я прийшла до тебе на курс по фотографії, ти навчив мене ще бачити красу в тіні, помічати, вона була раніше, ти навчив мене це бачити, помічати тіні, лінії, гармонію, красу в хаосі. І там же теж була чесність в фотографії, про чесність і про прийняття, про те що, да, я такий, да, я така і це дуже красиво, це дуже сміливо. Я хочу сказати ще про те, що краса це, звичайно з внутрішнього стану, вона є завжди, але я помічаю її залежно від свого внутрішнього стану, тому що коли почалася війна, все, трошки як померкло, да ,все трошки блякло, стало бляклим. Я почала менше, менше бачити цього і зараз я дуже ловлю ці, хапаю ось ці можливості, побачивши світло, тінь, коли є композиція, коли є краса і ці стани вони, стани краси, вони для мене дуже надихаючи, дуже надихаючи і дуже ресурсні. Для цього потрібно бути в чесності с собою, прийнятті. Ти зараз говорив з чоловіком, бачила в тебе, знаєш, піт пішов після сонця, після всього, я побачила, це так красиво, це так природньо, це так про, про зараз і я помітила це, це мені здалося так гарно. І я рада що це я маю все це в собі, помічати, що я маю цю здатність помічати це в інших, в собі це красиво».

У кожному є світло, потрібно лише торкнутися нього, дати йому свободу. Після закінчення курсу підсумкова виставка фотографій.
Питання, запис на курс – особистим повідомленням до Олександра Якимчука. Кількість місць обмежена.
 

 

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56