Одеський художник Леонід Багрій представив виставку міфічних сюжетів

В галереї «#ARTODESSA» Літнього театру Міського саду відкрилася виставку живопису одеського художника Леоніда Багрія «ЕМШАН». Автор назвав так свою ювілейну виставку не випадково. Його філософські та творчі роздуми про буття, творчість та пізнання втілилися в понятті «емшан».

Леонід так пояснює свій вибір: «Емшан – одна з назв полину. Це символ батьківщини та пам’яті про предків. У стародавніх легендах сказано, що полин є одним із найсильніших оберегів, має цілющі властивості, заліковує рани, повертає людині пам’ять. Зірка полину в серцях народжується і відбивається в ранковій росі. Гіркота полину – життєдайна, що лікує. Полин – це трава, яка бореться з болем. У Новому Завіті, в Одкровенні Іоанна Богослова, «Полином» названа зірка, що впала, або ж ангел… «Третій ангел затрубив, і впала з неба велика зірка, що горить подібно до світильника, і впала на третину річок і на джерела вод. Ім’я цієї зірки «полин»; і третина вод стала полином … ».

Звернення майстра до біблійних та міфічних сюжетів у його творчості не випадкове. Леонід Багрій окрім малярства та оформлювальної діяльності, велику увагу приділяє розпису православних храмів та іконопису. Його твори завжди одухотворені прагненням вийти на тонкий рівень пізнання світу.

Роботи, представлені на виставці «Емшан» – це переважно серія абстракцій великого формату, в яких за допомогою найскладніших кольорових інсинуацій та пластичних рішень передається емоція та почуття, складний та багатогранний імпульс, що залучає глядача, що закликає до занурення у простір художньої розповіді, де є місце і відкриттям, і стражданням, і особистісним духовним трансформаціям. Художник запрошує не просто в подорож, а на Шлях пізнання, що густо поріс гірким полином…

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56