Одеський кінофестиваль відкрився у Києві

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль стартував у Києві і триватиме до 20 липня. Вибір міста Київ для проведення фестивалю обумовлено безпекою. Церемонія відкриття фестивалю відбулася у КВЦ “Парковий”, а її ведучими стали акторка Дар’я Трегубова та коментатор і телеведучий Тімур Мірошниченко. Церемонія відкрилась хвилиною мовчання, якою гості вшанували полеглих героїв. На сцені виступили знаменитий піаніст-віртуоз Євген Хмара та співачка Odara.

Президентка Одеського міжнародного фестивалю Вікторія Тігіпко у своєму вітальному слові зазначила: “Вже третій рік в Україні триває повномасштабна війна. Це війна і за нашу культурну ідентичність зокрема. Одеський міжнародний кінофестиваль є важливою частиною цієї культури. І попри всі виклики ми будемо продовжувати її підтримувати, розвивати й підсилювати. Як всередині країни, так і нести цей меседж глобально у світ — до перемоги і після неї”.

Вікторія Тігіпко також вручила почесну нагороду “Дюк” за внесок в кінематограф відомому британському режисеру і сценаристу Майку Фіггісу, який цьогоріч є членом журі Національного конкурсу ОМКФ.

“Я згоден з тезою, що кіно може бути зброєю. Але воно також може бути й ліками. І саме в цій ролі кінематограф набув значущості у 21 сторіччі – став тим, що рятує людські душі. Я вважаю, що важливо, аби на світовій арені Україну бачили як країну, яка рухається вперед попри все, зокрема в кіноіндустрії, в мистецтві”, – сказав Майк Фіггіс.

Гостями церемонії відкриття стали Ахтем Сеітаблаєв, Тарас Цимбалюк, Наталка Денисенко, Ніна Набока, Тарас Томенко, Антон Птушкін, Олексій Гладушевський, Коля Серга, Андрій Різоль, Альона Тимошенко, Олексій Тритенко, Монро, Юрій Горбунов, Тоня Ноябрьова, Андрій Халпахчі, Людмила Горделадзе, Аліса Коваленко, Марина Кошкіна та інші.

З 12 по 20 липня у Будинку кіно та кінотеатрі “Оскар” (ТРЦ Gulliver) відбуватимуться покази Національної та Міжнародної європейської конкурсних програм, ретроспективні покази, покази спеціальних програм українського та європейського кіно, а також професійна секція Film Industry Office та Кіноринок, а в Українському Домі пройде освітня програма Літня Кіношкола.

Квитки на фестиваль доступні за посиланням: https://ticketsbox.com/xv-odesa-international-film-festival.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56