Одеський літературний музей постраждав від російської ракетної атаки

Від нічної атаки російських ракет 20 липня постраждав Одеський літературний музей. Повідомляється, що вибуховою хвилею пошкоджено більшість вікон, постраждали інтер’єри музею, впала стеля в двох залах, заподіяно шкоду експонатам. На щастя, постраждалих серед персоналу немає, музей негайно розпочав усунення пошкоджень. Російські ракетні атаки загрожують історичній та культурній спадщині Одеси!

Міністерство культури та інформаційної політики України готує лист до UNESCO з описом пошкоджень. А також розпочало роботу з міжнародними партнерами щодо першочергових заходів консервації пошкоджених пам’яток. Йдеться про пошкодження будівлі Одеського літературного музею, в Одеському археологічному музеї пошкоджені вікна та двері.

Внаслідок російських обстрілів страждає об‘єкт Всесвітньої спадщини – історичний центр Одеси з портовою частиною. Під час російських атак пошкоджень зазнали також об’єкти у Миколаєві — повністю знищено будівлю Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, котрий розташовувався в історичній будівлі — пам‘ятці архітектури місцевого значення.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56