Одесити привезли в Гданськ 5000 пряників у вигляді пшениці

В Гданську на 27-му Фестивалі хліба Україну представила команда одеситів. Відома одеситка підприємець Оксана Бубликова та її команда Бубликоf, відома сімома рекордами України та як організатори масових заходів ОДЕСА МАМА ПРИГОЩАЄ, виготовили та привезли 5000 пряників у вигляді пшеничних колосків. Їх безкоштовно роздавали всім відвідувачам фестивалю в знак подяки за те, як Польща допомогла Україні у тяжку годину під час війни. Цією акцією Бублікова хоче привернути увагу до України всього світу: якщо Україна не почне вивозити зерно, то почнеться голод у країнах Африки та на Сході.

“Хліб народжується на українській землі. І українці продовжують не лише боронити свою землю, а ще й працюють! Під ракетними бомбардуваннями та на замінованих полях! Ми – СИЛЬНА ДУХОМ НАЦІЯ. І весь світ має усвідомити війну в Україні, це біда всього світу”, – розповіла Оксана Бублікова.


Фото: rozrywka.trojmiasto.pl

Гданський фестиваль хліба – один з найстаріших у Польщі. Традиційно святкування померанських пекарів та кондитерів розпочалося святковою месою в Конкатедральній базиліці Успенської НМП у Гданську. Захід організований з метою промоції хліба – у відповідь на постійну тенденцію до зниження споживання хліба, який традиційно виробляється на основі тривалих процесів ферментації, що гарантує високе здоров’я та смакові цінності.

Під час вручення подяк учасникам фестивалю зі сцени прозвучала промова польською та українською мовами:

“З великою повагою хочемо відзначити, що відчуваємо та бачимо, що це не просто розважальний фестиваль – це дуже важливе свято для людей. ХЛІБ – це життя.

Дітей потрібно з дитинства привчати до поваги до хліба. Ставлення до хліба – це культура нації. Для нашої української команди є велика честь бути гостями цього свята. В Україні теж шанують хліб, українці теж виховують дітей із дитинства шанувати хліб.

Україна – це хліб на Землі. Хліб – це Україна, бо народжується хліб на наших українських полях, наша земля народжує хліб. Сьогодні тема українського зерна дуже гостро постає у світі питанням номер один. Війна в Україні може спричинити голод у світі. Весь світ зараз має не просто звернути увагу на цю проблему – весь світ має допомогти Україні перемогти у цій війні. Тому що якщо програє Україна – програє весь світ.

Ми не здаємось. Українські хлібороби, фермери працюють навіть під ракетними ударами та на замінованих полях. Ми не кидаємо свою землю, ми продовжуємо на ній працювати. Наша команда пекарів теж не покинула свою землю, ми залишаємось в Україні та працюємо: годуємо солдатів та піклуємося про жінок з дітьми. Українці – сильні духом люди. Нам важко – але ми не здамося, не підкоримося.

Ми дуже вдячні Польському народові за ту неоціненну допомогу, яку отримує наш народ. Ви стали плечем до нашого плеча. Наше лихо відгукується у ваших серцях. Сьогодні ми тут разом. Україна та Польща. Сьогодні ми разом звертаємось до всього світу: “Не буде України – не буде у світі хліба!”

Сьогодні наша команда пригощає вас пряничками-колосками. Нехай цей пряник дасть вам нашу Силу-Силу сильних людей. Колос є символ України. Її багатство. А Україна – і є то ядро, то зернятко зараз у світі. І як це зернятко проросте, і яким колоском стане, чи виросте той колосок – залежить від усього світу. Весь світ зараз має дбати про це зернятко – Україна. І тоді, з цього зернятка виросте новий світ. У якому більше не буде воєн та бід.”, – сказав Джавід Бубликов.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56