Олег Кіпер відповів Труханову: для прогулянок по вулицям з радянськими назвами є москва

Новий виток напруження у протистоянні з приводу перейменування вулиць надійшов тепер з боку Одеської ОВА. У відповідь на звернення мера Одеси Геннадія Труханова, що він буде боротися за відміну перейменування вулиць з імперськими та радянськими назвами, голова Одеської ОВА Олег Кіпер дав зрозуміти, що будь-які розмови з цього приводу недоречні і рішення про перейменування остаточне.

Олег Кипер

“У нинішніх реаліях в українському місті не місце вулицям на честь людей, що отримували з рук путіна медалі або співпрацювали з КДБ чи оспівували радянський союз з імперією… Якщо комусь дуже кортить прогулюватися вулицями з імперськими/радянськими назвами – є москва та уфа, а не українська Одеса. В Одесі такого не буде”, – написав Кіпер у своєму телеграм-каналі.

Зазначимо, що предмет обурення багатьох одеситів насправді – це лише близько 10-15 назв вулиць з 82, які мають назви культурних діячів, які народилися в Одесі – письменники, поети, вчені, або вулиці, які дійсно не мають відношення до імперії або СРСР. Якби Труханов заявив, що він незгоден лише з цими назвами – то це було б хоча б зрозуміло, але Труханов ескалував конфлікт і заявив, що треба відмінити все перейменування. Таке враження, що Одеська мерія та Одеська ОВА хочуть спровокувати серйозний конфлікт у одеському суспільстві.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56