Прокуратура повідомила підозру в умисному знищенні пам’ятки архітектури – особняка Гавсевича

Через 3 місяці після навмисного руйнування пам’ятки архітектури – колишнього пологового будинку №5 та особняка Гавсевича в Одесі обласна прокуратура вирішила нарешті покарати власників будівлі та компанії, яка здійснила варварське знесення. Їм повідомили підозри за ч. 5 ст. 298 КК України.

За даними слідства, власник особняка, який є об’єктом культурної спадщини, спільно з підрядником, без відповідного дозволу, провели будівельні роботи з демонтажу огороджуючих та несучих конструкцій будівлі всупереч науково-проєктній документації. Замість того, щоб виконати протиаварійні роботи у будівлі-пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення вони її знищили. Залишилася тільки частина фасадної стіни. Прокурори вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, що відповідно до наказу Міністерства культури та туризму України від 16.06.2007 будівлю за адресою: м. Одеса, вул. Чорноморська, 1 – «Особняк Гавсевича» (архітектор Гальперсон С.С.), яка побудована у 1903 році, визнано пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення та взято під охорону держави.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56