Рекорд на Одещині: замість зерна у фурі сховався 41 ухилянт

Прикордонники Ізмаїльського загону зупинили на Одещині підозрілу фуру. Під час перевірки документів, прикордонники виявили, що замість зерна у вантажівці в кузові заховалися чоловіки призовного віку, які хотіли втекти за кордон від мобілізації. «Туристами» виявились жителі Київщини, Одещини, Луганщини, Донеччини, Запоріжжя, Херсонщини, Харківщини, Кіровоградщини, Чернігівщини, Житомирщини, Черкащини та Волині.

На водіїв авто відкрили досудове слідство за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». На ухилянтів склали протоколи за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».


 
В поліції повідомили, що 21-річний житель Ізмаїла, який займається перевезенням зерна за кордон, під прикриттям своєї підприємницької діяльності намагався приховати та вивезти у вантажівці з України ухилянтів із 12-ти областей країни. Їх він за вказівкою наразі невстановленого організатора оборудки забрав з Одеси. Втікачам така послуга коштувала від п’яти до п’ятнадцяти тисяч доларів залежно від терміновості виїзду. Сам водій за такий трансфер мав отримати винагороду в сумі однієї тисячі. Водію повідомили про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України.
 

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56