СБУ повідомила про підозру ідеологу російського фашизму Олександру Дугіну

Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника прокремлівської міжнародної організації «євразійський рух» Олександра Дугіна. Фігурант є одним з ключових ідеологів агресивної політики рф і геноциду українського народу. У своїх численних виступах, друкованих виданнях і публікаціях він вже більше 10 років заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її збройного захоплення російськими військами.

Олександр Дугін – філософ, політолог, консервативний публіцист, один із ідеологів концепцій “русского миру” та новоєвразійства, які передбачають домінування росії над сусідніми країнами та протистояння зі США та НАТО. З 2014 року Дугін проводить з Путіним приватні бесіди, в яких розповідає про “новий шлях росії”. Саме у цих бесідах сформувалося бачення путіна щодо захоплення України.

Дугін у свою чергу називає Путіна “рятівником вітчизни від неминучого краху”: “Давно настав час надати новий статус Володимиру Путіну, тому що він більше ніж президент. Президент – це формальний статус, Путін – рятівник вітчизни від неминучого краху, до якого привели ліберальні реформи 90-х. Тому я стояв би за канонізацію Путіна як царя Росії. Але я думаю, що чудовий єдинорос Султигов приблизно до того ж і веде. І на громадянському соборі російської нації ми надамо Володимиру Володимировичу Путіну належний йому статус царя, статус вождя народу. Путін легітимний наш вождь, легітимний цар, легітимний правитель. А з легальної точки зору, президент він чи ні – це важливо. Він вождь нашого народу, він врятував Росію та росіян у найскладніших ситуаціях і має продовжувати робити свою справу”.

На початку повномасштабного вторгнення рф Дугін одним з перших публічно підтримав окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовував їхні воєнні злочини проти України.
 
Зловмисник відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців, а також цивільної інфраструктури нашої держави. Ініційовані СБУ мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності громадянина рф Дугіна. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
 
▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ч. 2. ст. 442 (геноцид).
 
Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території росії, СБУ проводить комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України. Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56