Скандальне будівництво кафе в парку на Слобідці – депутати звернулись в прокуратуру

У одеському сквері ім. Старостіна на розі вулиць Академіка Воробйова, Рачкова та провулку 1-й Польовий депутат одеської мерії Михайло Карпенчук почав будівництво двоповерхового кафе з паркувальним майданчиком. Це дуже не сподобалося місцевим жителям, які насправді хотіли бачити дитячий та спортивний майданчики у сквері. Вони звернулися до фракції “Слуга народу” в Одеській мерії, зібрав більше 300 підписів проти будівництва. Цікаво, що нове будівництво прикривається документами на реконструкцію.

Сквер ім. Старостіна – це територія рекреаційного призначення. Він включений до переліку парків і скверів відповідно до Рішення Одеської міської ради. Земля в парках і скверах є не відновлюваним фондом громади, тому будувати там не можна. Крім того, є архівні дані про те, що на території скверу є захоронення 1941 року.

«Розбитий румунами 1941 року цвинтар налічував понад 20 тисяч могил, що підтверджував найбільший дослідник минулого Одеси Роман Шувалов. Цвинтар став найбільшим в Одесі військовим цвинтарем окупантів, які побудували на ньому каплицю та меморіальний памʼятник з написом румунською: «Батьківщина памʼятає своїх героїв». На цьому цвинтарі ховали також німецьких солдатів та інших окупантів, які померли у госпіталі Nº4, розташованому навпроти цвинтаря у лікарні (сучасна МКЛ Nº11). Каплиця, перетворена після війни на садівничий будиночок, встояла до середини 1990-х, зараз від неї залишився тільки фундамент. Дата ліквідації цвинтаря збігається з датою-закінчення 2-ї Світової війни», – зазначив Олександр Бабич, голова ГО «Суспільство та історична спадщина».

Зазначається, що будівництво у сквері – це злочин та зневага до загальнолюдських цінностей цивілізованого світу! Поміж з цим, органи місцевого самоврядування видали всі необхідні дозвільні документи на реконструкцію об’єкта: є дозволи на благоустрій та містобудівні умови та обмеження, витяг з реєстру будівельної діяльності.

Мешканці мікрорайону звертались до правоохоронних органів та голови Одеської ОВА Олега Кіпера, втім будівництво й досі триває. Фракція «Слуга народу» вже спрямувала звернення до прокуратури та Служби Безпеки України, тому що це стосується не тільки законності будівництва у сквері, але й загрожує національній безпеці нашої держави. Також питання щодо встановлення меж скверу виноситься на сесію депутатів Одеської міської ради, яка має відбутися 29 листопада. Справу з незаконною забудовою скверу взяли на контроль депутати Вадим Мороховський та Ольга Квасницька.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56