В Художньому музеї триває виставка відомого скульптора Юрія Зільберберга «Серії»

В Одеському національному художньому музеї триває виставка скульптур Юрія Зільберберга «Серії». Предмет в творчости Зільберберга перетворюється на своєрідний архетип або поетичний образ, в якому є місце і особистим радощам і болю автора. Зільберберг нерідко об’єднує різних персонажів, предмети в, здавалось би, несумісних комбінаціях. Йому близька мова метафори, притчі та казки.

Юрий Зильберберг, художник, Одесса

Наскрізна тема його мистецтва – місто і його мешканці, люди і тварини, не позбавлені певної ідилічності. Автор вміє ніби зупинити момент, не доступний більшості, відобразити виворот повсякденності. Юрій на дух не переносить повчального пафосу і кон’юнктури у мистецтві.

«Гра форми і простору, гра емоцій крізь час приходять до інших людей. Сюжет втрачає свою актуальність з часом, цікавим стає те, як зроблена ця скульптура, її пластика, як ця пластика стає емоцією або думкою, і це більше ніж сюжет», — говорить сам автор про свої роботи.

Представлені скульптури об’єднані темами, що Зільберберг розробляє протягом життя і які можна зібрати в умовні серії. Окреме місце займають ескізи великих монументальних проектів. Більшість представлених скульптур мисляться ним у процесі створення саме у великому масштабі.

Юрій Зільберберг працює в царині скульптури, графіки, живопису. Є викладачем Одеського художнього фахового коледжу імені М.Б. Грекова, членом Національної спілки художників України. Освіту отримав в художньому училищі імені М.Б. Грекова (1971, викл. Л. Колесник), дагестанському художньому училищі ім. М. А. Джемала (1975, викл. Л. Ібрагімов) та закінчив художньо-графічний факультет ПНПУ імені К.Д. Ушинського. Навчався у Міжнародній Академії мистецтв в Одесі (1994–96; викл. Г. Палатніков, О. Князик, Л. Колесник, Л. Ібрагімова). Працював 1976–91 на Одеському виробничому комбінаті та у скульптурному цеху Одеського художнього фонду УРСР. З 1992 член секції «Скульптура» НСХУ.

Де: Софіївська, 5а.
Вартість: 150/75₴.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56