В нацпарку “Тузлівські лимани” шторми відновили обмін води з морем

В одеському Нацпарку “Тузлівські лимани” природа дала по зубам браконьєрам, які узурповували промисловий вилов риби з лиманів під прикриттям корумпованих чиновників та правоохоронців, повідомив науковий співробітник нацпарку, вчений Іван Русєв. Фірма “Аквакультура” володіє фабрикою з холодильниками прямо на кордоні з нацпарком, а для промислового вилову риби вигадали такий засіб – викопали штучний канал, який дозволяє кефалі заходити до лиманів на нерест з моря, а коли риба повертає назад – її витягують спеціальними пастками.

На жаль, держава не знайшла порушень у такому варварстві – всі ланки місцевих чиновників та правоохоронців стали на бік промислових браконьєрів. Зоозахисники декілька разів намагалися зробити ще один канал, який надав можливість рибам виходити до моря іншим шляхом, оминаючи браконьєрів, але поліція арештувала техніку і затримала волонтерів за вказівкою місцевих “баронів” з числа власників рибної фабрики. Навіть знайшли законний привід для цього. Але тепер природа взяла своє – посушені лимани зможуть наповнитись водою, а риба вільно буде заходити на нерест і покидати заповідні лимани.

Пропускна спроможність прорви у середньому складає зараз 50 м/куб у сек, хоча при сильних східних та південно-східних вітрах, вона збільшується. Тузлівські лимани за останній тиждень отримали вже немалий об’єм води з моря і наповнення їх зараз ще продовжується. За добу до Тузлівських лиманів надходить біля 5 млн м/куб морської води.

 

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56