В Одесі посадовці фітосанітарної лабораторії вимагали 1 млн доларів з експортерів зерна щомісячно

Посадовців Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія» затримали при отриманні хабаря з експортерів українського зерна за безперешкодне оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів відповідності сільгосптовару. В СБУ повідомили, що організатори схеми щомісячно вимагали від зернотрейдерів близько 1 млн доларів.

До незаконної діяльності посадовці залучили трьох керівників афілійованих приватних компаній, які займаються документальним супроводом вантажів. Співробітники СБУ задокументували декілька фактів одержання посадовцями хабарів.

У результаті комплексних заходів затримано колишнього керівника Управління фітосанітарної безпеки регіонального управління Держпродспоживслужби, заступницю керівника та інспектора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії і трьох очільників підконтрольних фірм.

Наразі їм повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
▪️ ч. 3 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн грн кожному. Ще двом – призначено цілодобовий домашній арешт. Триває розслідування для встановлення всі обставин злочину.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56