В Одесі СБУ затримала ріелтора, який наводив ракетні удари – йому загрожує довічне

СБУ та контррозвідка виявили чергового зрадника в Одесі, який погодився співпрацювати з російським агресором та наводив ракетні удари по місту. Як повідомили в СБУ, 15 березня 2024 року чоловік передав ворогу відомості щодо результатів подвійного ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеси – тоді загинула 21 людина, а понад 70 отримали поранення. Куратори з фсб дали йому завдання займатися розвідувально-підривною роботою – він збирав інформацію про місця дислокації особового складу, озброєння та військової техніки Сил оборони України, а також вивчав суспільно-політичну обстановку в Одесі та області.

Окрім цього, підозрюваний відзначився низкою публікацій та коментарів у соціальних мережах, які викликали хвилю обурення серед громадськості. Також записував для Ютубу відео з фейками про українських захисників та виправдовував воєнні злочини рашистів. У своїх висловлюваннях він неодноразово принижував національну честь та гідність українців, розпалював національну ворожнечу та ненависть. Саме під час публікації своїх антиукраїнських коментарів він потрапив у поле зору ворога, після чого був завербований.


 
Одеського зрадника затримали, у нього виявлено мобільний телефон, в якому містилось листування з російським куратором та інші докази протиправної діяльності. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
 

 
Зраднику повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
▪ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪ ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
▪ чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56