В Одесі відбудеться презентація книги військової ЗСУ Олени Лотоцької “Ангели в намистах”

У пʼятницю, 1 грудня, о 18:00 в Одеському академічному музично-драматичному театрі імені В. Василька (вул. Пастера, 15, Грецька зала) відбудеться презентація книги Олени Лотоцької «Ангели в намистах». Про поліську говірку, якою наповнена книга, про реальні та вигадані сюжети, про пам’ять поколінь та родинні історії авторка говоритиме з модераторкою Світланою Бондар. Вхід вільний.

Персонажі оповідань Олени Лотоцької — здебільшого не якісь високочолі інтелектуали чи виняткові герої. Це звичайні люди, яких щодня можна перестріти на вулиці. Сусіди, знайомі, колеги по роботі, сучасники й ті, хто були ними ще вчора, позавчора. Проте не такі вони вже й звичайні, адже кожен персонаж — це представник свого часу, певний типаж, узагальнений образ, за яким можна проглянути й упізнати цілу епоху. Мікросвіт і макросвіт. Розум і душа. Велике, яке хоч і бачиться з відстані, але починається з малого — з кожного героя й героїні цих оповідань. Якщо ви досі не знайшли себе, можна пошукати ще й у цій книжці.

Придбати книгу «Ангели в намистах»: https://starylev.com.ua/knyga-angely-v-namystax.

Олена Лотоцька народилася і виросла на Поліссі. З 1999 по 2014 рік проживала в Криму. Після анексії півострова переїхала до Львова. Писати почала у 2018 році. Авторка збірок короткої прози «Нині зозуля кувала» (2020), «Ангели в намистах» (2023). Твори публікувалися в періодичній пресі, альманахах, антологіях. Перекладені польською, англійською мовами. Лауреатка премій Імені Василя Скуратівського, Василя Стефаника, Івана Чендея. За освітою – філолог. Оповідання Олени Лотоцької стали дослідницьким матеріалом для написання монографії «Поліські діалекти в сучасній художній літературі» Юрія Громика та Андрія Яворського. До 2014 працювала в архівній сфері, з 2015 – військовослужбовиця Збройних Сил України.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56