В Одесі відкрилася пам’ятна виставка поета Максима Кривцова, який загинув на війні

В Одеському Національному художньому музеї відкрилася пам’ятна виставка поета та фотографа Максима Кривцова (Далі), який 7 січня 2024 року загинув на війні. Під час повномасштабного вторгнення Максим випустив книгу «Вірші з бійниці».

Виставка складається з 24 фоторобіт, та ілюструється поезіями Максима. Ще у грудні 2023 року митець планував цю виставку у різних закладах Києва – культурних просторах, кав’ярнях, всюди, де люди хотіли повісити його роботи і нагадувати собі та іншим – росія веде війну проти нас, а ми, воїнство, продовжуємо боронити цивільне, мирне життя.


 
Максим мав важливе – те, що неможливо вбити. Рукописи і світлини, відскановані знімки, переписані руками та опубліковані в соцмережах, перечитані уважними очима вірші на сторінках книги – весь цей потужний доробок промовляє нині – “я поверну собі своє життя” і сягає Вічности.
 
Роботи, які ви побачите на виставці, а також листівки з ілюстраціями українських художників та художниць, присвячених митцю, можна придбати, а всі виручені з продажу робіт кошти, музей передає на збереження пам’яті про Максима Кривцова.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56