В Одесі вимикають світло хаотично без урахування опублікованого графіку

В Одесі другий день поспіль продовжуються стабілізаційні відключення електроенергії. Прес-служба ДТЕК Одеські електромережі зробили вже три заяви з двома варіантами графіків відключення та одною заявою, що відключення відмінили.

Це все нагадує хаос з прийняттям рішень щодо відключень у Одеському регіоні. Але є більш цікавий момент – відключення не збігаються з жодним графіком ДТЕК. Наприклад вчора у центрі Одеси вимкнули світло близько 10 ранку, а увімкнули десь о 16:00 – тривалість без електрики склала 8 годин замість рекомендованих 4 годин.

У графіку відключень є початок о 08:00 або о 12:00. Історія повторюється сьогодні 26 жовтня знову – світло вимкнули о 10:00. Таким чином не має можливості бути впевненим, коли станеться вимкнення світла, та планувати свій день.

Також у соцмережах є багато скарг на те, що деякі абоненти провели вчора без світла майже весь день до пізнього вечора. Тривалість відключення світла склала більше 10 годин поспіль. Сайт ДТЕК Одеські електромережі не витримує навантажень і інколи не працює.

ОНОВЛЕНО: У ДТЕК пояснили, що відбуівється:

“Роз’яснення щодо впровадження графіків аварійних відключень. 25 та 26 жовтня за розпорядженням НЕК Укренерго в Одеській області застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

Зранку 25 жовтня НЕК Укренерго надав розпорядження на впровадження аварійного стабілізаційного відключення через значний дисбаланс енергосистеми. Через це починаючи з 9.20 ДТЕК Одеські електромережі почав виконувати це розпорядження та поступово обмежувати електропостачання в Одеській області.

З 13.20 ДТЕК Одеські електромережі отримав можливість застосовувати графіки погодинних стабілізаційних відключень та ввімкнути одну частину клієнтів та відключити інших для того аби втримати баланс в енергосистемі. Саме тому в цей день фіксувалися випадки більш тривалого відключення клієнтів.

26 жовтня з 8:00 за командою НЕК Укренерго в Одесі та області запроваджено погодинні графіки стабілізаційних відключень. ДТЕК Одеські електромережі робить все можливе, щоб відключення кожного клієнта тривало не більше, ніж 4 години.

Однак воно може повторитися протягом доби через 8 годин, якщо Укренерго не відмінить застосування стабілізаційних відключень. Наприклад, якщо ваш будинок відключався з 8 ранку до 12 дня, то якщо стабілізаційне відключення триватиме протягом дня, повторне відключення буде з 20.00 до 00.00. Зверніть увагу: можлива невелика похибка у часі в межах додаткових 30-40 хвилин для перепідключення електропостачання між групами. Окрім того, можливі відключення на більш тривалий час, якщо ситуацію в енергосистемі не вдасться стабілізувати.

Графік розміщений на сайті і в соціальних мережах ДТЕК Одеські електромережі. Ознайомтеся із ним заздалегідь, розкажіть про нього сусідам, особливо похилого віку, та тим, хто з якихось причин не має доступу до інтернету. Слідкуйте за оновленнями.

Зазначаємо, що також трапляються аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами, тощо), через які наші клієнти можуть бути без світла. Якщо у вас після відключення за графіком не з’явилось світло в межах 4-4,30 годин – просимо повідомляти нам про це через канали комунікації: Viber та Telegram бот, через нашу сторінку в соцмережах Facebook. Ми зробимо все необхідне, щоб оперативно усунути аварію та повернути вам світло.

Для того, аби підтримати енергосистему, закликаємо всіх мешканців Одещини споживати електроенергію економно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 6.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00.

Бізнес-клієнтів просимо обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів. Ці прості кроки допоможуть знизити необхідність відключень, або кількість відключених будинків. Наразі це найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло”.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56