В Одесі виступив італійський композитор та піаніст Мауріціо Біньоне

Сучасний композитор та піаніст з Італії Мауріціо Біньоне не побоявся приїхати до Одеси та представити публіці свою нову програму “Inner Reflections”. Концерт розпочався композицією “Чорне море” – якось неймовірно тактовно, з м’якою наполегливістю вона розсунула нервові волокна, давши дорогу музиці. Звідки знаменитий італієць дізнався, відчув, що слухати живу музику нам, травмованим війною, смертями, тривогами та новинами – дуже непросто? І він пробився, змусив згадати: яка гарна крапель звуків. Вона зупиняє біль і засинає тривогу.

М’яка, медитативна плавність неприпустимо розслаблює. Виявляється у відчутті спокою, забутому і недоступному. Музика його, як внутрішній діалог про все: що важливі рішення можуть прийматися тихо. Що наші глибини невідомі нам самим. Що море вічне, а наші пристрасті – піщинки, що коливаються вітром.

У паузах Мауріціо читав історії створення твору, та далі грав його. Тихий діалог людини, яка без найменшого пафосу зробила те, на що багато хто не наважився. Він зустрівся з публікою країни, що воює, знайшов сили на розмову, на гру в темному і холодному залі з освітленням від генератора.

Мауріціо розповів, що дуже любить Україну, її народ та культуру. Він відчував, що має сюди приїхати заради людей. Щоб приїхати до Одеси з Італії, Мауріціо спочатку приїхав до Бухареста, а потім 12 години в мікроавтобусі добирався до Одеси. Мауріціо надихається звуками природи та її ритмами, щоб потім творити свою музику. Композитор наголосив, що йому важливо, щоб його музика відгукувалась у душі слухачів.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56