В Одесі затримали ватажків “секти Мальцева” – вони створили диверсійну групу

Секта Мальцева

В Одесі СБУ затримала двох скандальних організаторів деструктивного псевдонаукового культу, відомого як “секта Мальцева”. В організації займалися психологічними тренінгами, НЛП та іншими психологічними маніпуляціями. Ціль була одна – щоб люди несли все більше грошей за деструктивні тренінги і ставали рабами організації. Як повідомляє видання “Думська”, праву руку Мальцева – Костянтина Слободянюка затримали в прикордонному районі, коли він запускав дрон для розвідки.

Як зафіксували співробітники СБУ, Костянтин Слободянюк купував конфіденційну інформацію про людей, які цікавили Мальцева, в офіцерів Держприкордонслужби і поліції. Серед підкуплених сектою — старший офіцер, старший оперуповноважений відділу активних заходів управління оперативно-розшукової діяльності Одеського прикордонного загону. Список осіб, які цікавили керівника секти, охоплює 70 осіб, переважно це підприємці, українські військовослужбовці, поліцейські та суддя Суворовського суду Одеси. За щомісячний хабар у 30 тисяч гривень передавали конфіденційні дані на людей представникам секти.

Коли СБУ більш детально стало цікавитися самим Мальцевим, то з’ясувалося, що він продовжував вести в забороненій соціальній мережі ВКонтакте свою особисту сторінку, де вказав себе представником військової розвідки 515-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів Тихоокеанського флоту ВМФ РФ. 24 жовтня, у день спецназу ГРУ рф, вітав російських диверсантів.

Слідство з’ясувало, що Олег Мальцев створив повноцінний диверсійний підрозділ із 23 осіб, у складі якого була штурмова, снайперська, розвідувальна групи, група оперативного забезпечення і навіть офіцер зв’язку. Вони регулярно виїжджали у область і тренувалися. Під час обшуку у Мальцева вдома знайшли 64 гвинтівки з боєприпасами, великі суми грошей, банківські документи про перекази про отримання грошей з росії, навчальну документацію про ведення диверсійно-підривної роботи, зокрема з мінування транспорту та оборони в замкнутому просторі. За даними ЗМІ, Олег Мальцев і його помічник Костянтин Слободянюк арештовані.

Цікаво, що Мальцев зміг підкупити навіть Вікіпедію – там написана брехлива стаття про його нібито “наукові досягнення”. Цю статтю треба видалити, а того хто написав – покарати.

До речі, сторінки у соцмережах, пов’язані з Мальцевим та його НДІ “Міжнародна Доле-аналітична спільнота” продовжують працювати і робити свою деструктивну справу. СБУ щось недопрацювали.

Як Мальцев займається розповсюдженням псевдонаукових ідей можна подивитися на його каналі на Ютубі. Переглядів у кожного відео дуже мало, але це не зупиняє створювати безглуздий деструктивний контент. Дивитися це нормальній людині не можливо, а ось після психологічній обробці – саме то.

ОНОВЛЕНО: В СБУ сьогодні 23 вересня повідомили, що нейтралізували оперативно-бойову групу воєнної розвідки рф в Одесі. У результаті спецоперації в Одесі затримано керівника ворожого осередку та його «праву руку». У них вилучено понад 70 одиниць вогнепальної зброї з оптичними прицілами та боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, балістичні окуляри та інше тактичне спорядження. За інструкцією російської спецслужби ще на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисники готувалися до силового захоплення держустанов на Одещині. Окрім штурмів адмінбудівель фігуранти мали атакувати Сили оборони з тилу, якби окупанти наближалися до портового міста. Після невдач рашистів на фронті цю оперативно-бойову групу перевели в режим очікування і активували лише влітку 2024 року, коли вона отримали таємні завдання.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56