В Одесі злодій прикинувся сусідом і вкрав у пенсіонерки 6000 доларів

В Одесі на селищі Котовського на вулиці Добровольського обікрали 76-річну жительку. Як повідомили у поліції, пенсіонерка заходила до квартири, коли до неї підійшов чоловік і представився сусідом з нижнього поверху. Він заявив, що зверху пішла вода і його квартиру залило. Він зайшов до квартири жінки і заявив, що для заміни труби необхідно 500 гривень. Літня жінка довірилась незнайомцю і пішла діставати гроші, а шахрай підгледів, де вона їх зберігає.

Потім злодій почав з нею розмовляти і показувати, що їй треба замінити у санвузлі. Відволік увагу і непомітно викрав з сімейного сховку гроші та золоті прикраси на суму понад 200 тис. гривень. Їх відсутність потерпіла помітила, коли «сусід» пішов.

За вказаними прикметами поліція виявила злочинця – ним виявився 44-річний уродженець Донеччини, який нещодавно оселився в Одесі. На викраденні гроші чоловік встиг купити собі техніку фірми Apple. Вдома у нього знайшли частину грошей і золотих прикрас. Місцезнаходження решти встановлюється.

За наявністю достатніх речових доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі повідомили правопорушнику про підозру у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому в умовах воєнного стану. Цей злочин передбачений ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від пʼяти до восьми років.

 
Підозрюваного затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловіка перевіряють на причетність до низки аналогічних злочинів, скоєних у різних районах Одеси.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56