В одеській філармонії до Дня Незалежності відбудеться концерт сучасної української музики

В Одеській філармонії у Великій залі 25 серпня о 16:00 відбудеться концерт сучасної української музики, яка була написана під час героїчного спротиву російським окупантам. Твори, які виливалися на партитуру разом із невимовними болем, жахом і страхом. В них наша історія і, на жаль, наше сьогодні… Поряд із цим, тут звучать сила, невпинна віра і потужна енергія як прояв мистецької зброї українських композиторок. Вхід на концерт вільний.

Проєкт «Художня зброя перемоги українських мисткинь» присвячений героїчній боротьбі українського народу проти російських загарбників і концерт у своїй програмі об’єднує твори українських композиторок та поетес, що написані під час війни та відображають героїзм українського народу. У Проєкті засобами мистецтва у художній символічно-алегоричній формі змальовані героїчні зусилля українського народу проти російських загарбників та показано високий рівень українського мистецтва в якості потужної художньої зброї. У межах проекту будуть виконані твори написані в період війни п’ятьох сучасних жінок-композиторок (Алли Загайкевич, Ганни Копійки, Кіри Майденберг-Тодорової, Кармелли Цепколенко, Асматі Чібалашвілі) на слова сучасних жінок-поетес (Юлії Дмитренко-Деспоташвілі, Валерії Жигаліної, Оксани Забужко, Ії Киви, Ліни Костенко), в яких відтворюється у прямій чи символічно-алегоричній формі героїчна боротьба українського народу проти російських загарбників та відображена жахлива дійсність війни. Ці твори будуть виконані в Одесі в залі Одеської обласної філармонії відомим українським ансамблем сучасної музики Senza Sforzando та хором STRUM-SPECTRUM.

Проект з успіхом проходив у Німеччині, Швейцарії та Україні (Київ, Одеса, Львів)
Виконують артисти тріо ансамблю «SENZA SFORZANDO», який заснований у 2001 році, у складі:
Тетяна Муляр, сопрано
Михайло Безчастнов, віолончель
Олександр Перепелиця (художній керівник), фортепіано

STRUM-SPECTRUM — Мішаний хор Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової, Художній керівник Ганна Копійка.

ПРОГРАМА КОНЦЕРТУ:

КІРА МАЙДЕНБЕРГ-ТОДОРОВА кантата «Люба моя» (2022) для сопрано, віолончелі та фортепіано за поезією Валерії Жигаліної
ГАННА КОПІЙКА «Відчуття» (2022) кантата для сопрано, віолончелі та фортепіано за поезією Ліни Костенко
АЛЛА ЗАГАЙКЕВИЧ кантата «Знаки присутності» (2022) для сопрано, віолончелі та фортепіано за поезією Ії Ківи
АСМАТІ ЧІБАЛАШВІЛІ кантата «З вірою в Україну» (2022) для сопрано, темпль-блока, віолончелі, фортепіано та відео за поезією Юлії Дмитренко-Деспоташвілі
КАРМЕЛЛА ЦЕПКОЛЕНКО «Читаючи історію» (2022) кантата для сопраністки (сопрано, малий барабан), віолончеліста та піаніста ( фортепіано, речитація) за поезією Оксани Забужко
АСМАТІ ЧІБАЛАШВІЛІ «Сім базових емоцій під час війни» аудіовізуальний перформанс для двох виконавців на препарованому фортепіано за картинами Володимира Мухіна (2024)
КАРМЕЛЛА ЦЕПКОЛЕНКО «Колискова для Сашка» (2020) для мішаного хору
ГАННА КОПІЙКА кантата «Одеса» (2022) для мішаного хору

Зараз як ніколи ми повинні бути разом, ми не можемо мовчати і ми зобовʼязані боротися! Ми мусимо не лише памʼятати і берегти нашу культурну спадщину, а й створювати нові мистецькі продукти та ідеї для нашого майбутнього. А воно, без сумніву буде світлим і переможним!

Проект здійснюється за підтримки Українського культурного фонду

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56