В одеській Кірсі провели екскурсію Музеєм побуту Причорноморських німців

В рамках міської ініціативи “Тижні добрих справ” на честь Дня Аугсбурзького сповідання Одеська громада Святого Павла Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України запросила одеситів на театралізовану екскурсію Музеєм побуту Причорноморських німців та урочисту службу Божу.

Завдяки лекції Володимира Немерцалова гості музею дізналися про історію німецьких колоній, роль вчених та селян, лікарів та священників, негоціантів та фабрикантів у процвітанні Одесі та Одещини у ХІХ-ХХ століттях, а також стали глядачами на виставі, яка складалася зі скетчів про минуле нашого краю.


 
Познайомилися з колоритними персонажами Одеси 20-из років ХХ століття, скуштували місцеві ласощі. Гості захоплено слухали, а потім із задоволенням фотографувалися з акторами серед речей з минулого, які і через століття зберегли загальновідому німецьку якість. Вечір згуртував присутніх у повазі до культурної та історичної спадщини Одеси.
 

 

 
Після екскурсії у Кірсі відбулася служба у супроводі органу. Громада Святого Павла разом з гостями працювали над словами псалма 118:46: “Про заповіді Твої буду говорити перед Господом і не буду осоромлений”. Що означає – бути християнами? Бути лютеранами? Хто ті царі, до яких ми маємо говорити? Яким чином ми можемо доносити Слово Боже? Кожна людина сама шукає відповіді на ці запитання, і чудово, що відповіді ці різні”.
 
Фото: Ганна Березіна/Фейсбук.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56