В одеській Музкомедії прем’єра мелодрами “Колишні” – про любов на все життя

На сцені одеського театру музичної комедії поставлено нову п’єсу – “Колишні” українського актора та письменника Володимира Голосняка. Історії справжнього кохання завжди вражають, а коли вона сучасна, розказана в харківськім метро головним героєм, глядач віддає своє серце миттєво.

Восени 2022 року польський пекар Роберт Новак приїздить в прифронтовий Харків, щоб розшукати своє колишнє кохання. 30 пережитих років, війна, смерті – усе життя стало між ними, але хіба це може зупинити серце, що любить? І Роберт Новак їде за своєю Катею.

“Це історія про теперішню війну, про любов поляка і українки, про людяність, про перемогу над страхом і обставинами, про хліб наш насущний, – той що на небі й на землі”, – розповів своє бачення автор п’єси Володимир Голосняк.

“Колишні” – неабиякий виклик для акторів. Бо тут не вийде обмінятись репліками. Тут треба любити і пам’ятати, шуткувати і підтримувати. Бо глядач завжди почує фальшиві ноти: занадто близька до нас ця історія. І актори щиро намагались і, на щастя, їм вдавалось. І щирий та веселий, неймовірно людяний Якуб – Деніс Фалюта, і пристрасний Роберт – Михайло Ігнатов – грали та жили на сцені з повною віддачею. А це складно, бо постановка Віталія Сівікова потребує від актора не розповіді навіть, а повного занурення в історію, повного проживання. До речі, через повне занурення у ролі, в одній сцені навіть забули, що стіни – це декорації, і одна з них впала від активної гри.

Про сценічне рішення треба окремо, бо декорації та світло були неймовірні: вони трансформувалися за волею Анастасії Баторій, художника постановника, миттєво створюючи необхідне акторам оточення.

Яка це п’єса? Пристрасна. Інколи здавалось, що режисер боїться не встигнути, тому поспішає і не дає відчути і зрозуміти, що відбувається. Але хіба не так ми живемо зараз: щоб встигнути? “Навіщо? Щоб жити далі. Завжди треба мати сили жити далі.”
“Колишні” дають ці сили. Вітаємо з прем’єрою!

Наступні покази відбудуться 17 та 30 жовтня.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56