В Одеському оперному театрі відбудеться вечір балету

14 вересня у фестивальній програмі «Оксамитового сезону» – день, присвячений мистецтву балету. Розпочнеться він із прем’єрного івенту «Відкритий День балету», а завершиться вечором одноактних балетів. У першому відділенні представимо глядачам концертну програму «Феєрія балету. The best» від постановників – заслуженого артиста України Гаррі Севояна та хореографині Яніни Кисельової.

Програма являє калейдоскоп найяскравіших номерів хореографічного проєкту театру «Феєрія балету»: від класики до сучасності. В ній поряд із солістами та артистами балету театру візьмуть участь запрошені гості – заслужені артисти України провідні солісти балету Львівської національної опери, заслужені артисти України Ярина Котис та Олександр Омельченко. Наразі для постановки нового номера гала-програми в межах фестивальної спільнодії запрошено народного артиста України, відомого балетмейстера Віктора Литвинова (Національна опера України ім. Т. Шевченка). Тож очікуємо на прем’єрний дивертисмент!

У другому відділенні вистави представимо глядачам прем’єру 214-го сезону – сучасний балет «Танго полум’я і льоду» у постановці хореографині Яніни Кисельової. Балет створений на музику трьох композиторів. Два з них – визнані в світі класики танго – аргентинці Астор П’яццолла та Едгардо Донато, третій – Маріано Мореза – представник нового покоління митців, і висхідна зірка стилю нового фламенко.
 
Саме таке шляхетне поєднання водночас різної і близької музики створює непересічну атмосферу та характер імпрези «Танго полум’я і льоду». Стихії полум’я і льоду обрані як символи вічних суперечок та боротьби між світоглядами, чоловіком і жінкою, життям і смертю… Світ колізій, почуттів, інтриг, зіткнення реальності і фентезі. Із плином сюжету, стихії постійно сплітаються і врешті – решт з’єднуються. А танго стає єдиною територією суперечливих сфер. Саме танго врешті – решт органічно поєднує їх на сцені Одеської опери.
 

 
Квитки – у касах та за посиланням – https://operahouse.od.ua/events/ballet-extravaganza-the-best/

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56