В росії ліквідували пілота, який причетний до ракетних атак по житловим будинкам та торговельному центру

В Головному управлінні розвідки України повідомили про ліквідацію російського військового злочинця Дмітрія Голєнкова. Віе обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї на аеродромі Шайковка. Також Голєнков був пілотом 52-го важкого бомбардувального авіаполку вкс рф (в/ч 33310) та літав на бомбардувальнику Ту-22М3, який запускав крилаті ракети Х-22. Голєнков причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах під час яких загинули десятки мирних людей. У торговому центру «Амстор» у місті Кременчук Полтавської області загинуло 22 людини, десятки отримали поранення. Під час ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них ― 6 дітей.

Тіло Голєнкова знайшли у селі Супонєво під Брянском в його власному приватному будинку з пробитою головою в декількох місцях. Ймовірно йому “настукали” відплату за допомогою молотка.

В січні минулого року, після удару по багатоповерхівці в Дніпрі, до Голенкова дозвонилась кореспондентка російського опозиційного видання «Важные истории». Кореспондентка: «Вам лично не жалко этих людей, которые погибли в Днепре? 40 человек уже погибли, многие до сих пор под завалами». Пілот: «Какие люди? Про что ты вообще говоришь, я не понимаю? Что, я прям, бл@дь, на кнопку нажимал или в этом самолете сидел? Крым все равно наш и все остальное наше. Че ты хочешь-то от нас?» 

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56