В центрі Одеси прихильниця “руського миру” розгорнула російський прапор

Вчора увечері після ракетної атаки росії по Одеському порту, внаслідок якої загинула людина, на Європейській площі затримали жінку, яка намагалася повісити російський прапор на постаменті від пам’ятника російській імператриці Катерині II. Після того, як її зупинили небайдужі перехожі, жінка стала говорити російські гасла: “Ахмат сила”, “Росія – міць”. А коли її запитали, чи розуміє вона, що намагалася повісити прапор країни, яка тільки що атакувала Одесу ракетами, то жінка відповіла, що це була не росія. Поліція затримала прихильницю “руського миру”. Зазначимо, що на Європейській площі зараз знаходиться народний меморіал загиблих Героїв.

На жаль, кількість людей, яка в Одесі схильна до лояльності агресору та споживає російську пропаганду сильно недооцінена. Дуже часто люди без критичного мислення стають адвокатами агресивних дій росії, виправдовують її вбивства або не вірять в них. Вважають, що у війні винна жертва – Україна, а щоб зупинити війну – треба зупинити військову допомогу Україні. Російська пропаганда через своїх блогерів та телеграм-канали просувають брехливі наративи, що спотворює реальний стан речей, а у особливо неадекватних людей, як ця жінка, це призводить до радикальних дій.

Поліцейські встановлюють обставини інциденту, особа громадянки встановлена, з нею працюють поліцейські, вилучені речові докази. Жінку доставлено до територіального підрозділу поліції, вирішується правова кваліфікація її діям.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56