В центрі Одеси в зоні ЮНЕСКО знесли частину будинку без дозволу

В центрі Одеси на вулиці Базарній, 64 власник приміщень зруйнував без дозволу частину будівлі. Про це повідомив голова Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської мерії Олександр Авдєєв. Більше того, власник встиг вже побудувати три поверхи нової будівлі всередині двора, захопивши при цьому більшу частину площі, ніж займав попередній будинок. У Реєстрі будівельної діяльності відсутня інформація щодо реєстрації або видачі дозвільних документів на проведення будівельних робіт.

Чиновник заявив, що органи контролю не змогли зупинити злочинні дії через те, що двір був зачинений для вільного відвідування. Разом з нарядом поліції чиновники зупинили будівельні роботи.

Під час комісійного обстеження встановили:
 
– демонтаж флігелів;
– будівництво нових триповерхових флігелів зі збільшенням пляму забудови;
– роботи з реконструкції фасадного флігеля шляхом збільшення зовнішніх геометричних розмірів другого поверху;
– містобудівні умови та обмеження для проєктування даного об’єкту будівництва Департаментом архітектури та містобудування не видавались;
– земельна ділянка за цією адресою у власність чи користування рішеннями Одеської міської ради не передавалась;
 

 
На власника написали заяву до прокуратури з вимогами відкрити кримінальне провадження через самочинне будівництво. Чиновники будуть намагатися змусити власника демонтувати незаконну забудову.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56