В Україні пропонують ввести податок на бездітність

Народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Гривко зареєстрував законопроект №11264 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні», яким пропонується запровадити «податок на бездітність». В пояснювальній записці сказано, що метою та завданнями законопроекту є створення передумов для поліпшення демографічної ситуації в Україні, надання всебічної (фінансової, соціальної, психологічної, правової та іншої) підтримки сім’ям з дітьми (у довгостроковій перспективі – також надання підтримки молодим громадянам України, які вступають у доросле життя), забезпечення сімей з дітьми доступним житлом, транспортними засобами, задоволення інших їх соціально-економічних потреб, а також підвищення престижу материнства (батьківства) та стимулювання підвищення рівня народжуваності в Україні.

Платниками «демографічного збору» пропонують зробити всіх фізичних осіб – резидентів України віком від 21 до 58 років. В залежності від кількості дітей або їх відсутності пропонуються такі ставки збору:

1,5% від об’єкта оподаткування – для осіб, які не мають дітей;
1% від об’єкта оподаткування – для осіб, які мають одну дитину;
0,5% від об’єкта оподаткування – для осіб, які мають двох дітей.

Винятком стануть особи, які мають трьох або більше дітей; особи, які мають безпліддя або порушену репродуктивну функцію, що унеможливлює материнство (батьківство), з підтвердженням відповідних обставин належними медичними документами не рідше, ніж один раз на 2 роки; особи, які мають статус осіб з інвалідністю І групи.

Раніше Сергій Гривко пропонував ув’язненим крутити педалі для генерації електроенергії, щоб зменшувати таким чином собі строк, а електроенергію направити на мережі під час блекауту.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56