В Україні прийняли законопроект, який забороняє московську церкву

Сьогодні відбулася довгоочікувана подія – Верховна Рада 20 серпня підтримала законопроект №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою. Це перший крок до заборони в Україні церкви московського патріархату. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, законопроект підтримали 265 депутатів, а 29 були проти. Серед них 17 з “Платформи за життя та мир” та 7 з групи “Відновлення України” – вони складаються з колишніх депутатів ОПЗЖ. Також 4 Слуги Народу були проти та 1 позафракційний депутат. Поіменний список захисників та лобістів московської церкви буде опубліковано пізніше. Як саме буде діяти закон – поки що детально невідомо, але московському патріархату в Україні дали 9 місяців, щоб розірвати будь-які зв’язки з РПЦ.

“Російська церква в Україні буде заборонена. І це чітке положення, яке передбачається в статті 3 цього закону. Крім цього, ті релігійні організації, які існують в Україні, і щодо яких є підозра про якусь афіляцію, співпрацю з російською православною церквою, буде проводитись відповідна експертиза. І саме експерти, люди, які займаються професійно цим питанням, вони скажуть, чи є ознаки афілійованості. Якщо ці ознаки є, то буде подано рішення про припинення діяльності цих організацій. Звичайно, воно може бути оскаржено в судовому порядку, це нормально, але ми прописали кожен крок”, – раніше заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, що так звана російська православна церква давно вже стала інститутом пропаганди війни проти України. Там благословляють вбивати українців і назвали геноцидну війну проти України “священною”. Філіал РПЦ в Україні – найбільша мережа релігійної організації під назвою УПЦ МП відмовилися присягнути на вірність Києву через те, що давали присягу так званому “патріарху Кирилу”. Щоб позбавитись від звинувачень організація УПЦ МП зайняла нейтральну позицію у війні росії проти України, заявивши про нібито розрив зв’язків. Хоча насправді десятки її священнослужителів здійснили зраду та працювали на ворога. Також у церквах розповсюджували російську пропаганду та наративи серед вірян – СБУ відкрила десятки справ. Додамо, що храми УПЦ МП, які потрапили до окупації вже реєструвалися як філіали РПЦ, швидко забуваючи про Україну. Така церква загрожує безпеці України.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56