Все, що варто знати про цукор: коли який краще використовувати?

Білий, коричневий, пресований, з дрібними та грубими кристалами… Коли виникає необхідність купити цукор, вибрати варіант може бути не так легко. Скажімо, в інтернет-супермаркеті Novus пропонують понад 30 позицій цукру, які можна купити з доставленням по Києву та передмістю. Як не заплутатися з таким розмаїттям і вибрати саме той варіант, який буде ідеальним для ваших потреб?

Який буває цукор?

Існує безліч класифікацій для диференціації цього солодкого продукту. Розглянемо найважливіші, про які варто знати кожному споживачеві.

За видом цукор буває:

  • білий рафінований – очищений від патоки, найпопулярніший в наших магазинах, найкалорійніший з усіх різновидів, не містить жодних вітамінів, універсальний в плані використання;
  • буряковий – має жовтуватий відтінок і легкий карамельний присмак, буває очищений і неочищений, останній дешевший, від білого відрізняється багатшим хімічним складом;
  • коричневий – неочищений від патоки, тому має темний відтінок і доволі багатий мінеральний склад;
  • пальмовий – приємного коричневого відтінку з медовим присмаком, буває в кристалах або шматочках, в наших магазинах трапляється зрідка;
  • тростинний – буває рафінований і нерафінований, останній має темний колір завдяки частинкам патоки та багатому мінеральному складу.

За типом розрізняють кристалічний (пісок), пекарський (дещо дрібніший, ідеальний для кондитерської справи), ультрадрібний (швидко розчиняється, використовується в кремах, безе), цукрова пудра (для запобігання злежуванню може містити до 3% кукурудзяного крохмалю). Також є грубий цукор (великі кристали, стійкі до впливу високих температур), рідкий (розчин звичайного білого) і рафінад (пресований у кубики).

Декілька порад щодо вибору якісного цукру

Є декілька методів, які допоможуть перевірити в домашніх умовах якість цукру. Але найпростішу перевірку продукту можна зробити ще в магазині. Якщо пісок фасований у прозорий пакет, покрутіть упаковку в руках. Якщо піщинки пересипаються повільно, формують грудочки – продукт відволог, а отже, неякісний.

Щоби зрозуміти, чи немає в продукті сторонніх домішок, розчиніть в склянці води 2 столові ложки цукру. Якщо вода помутніла, з’явився осад – якість товару не найвища.

Та найкращий спосіб вберегтися від купівлі неякісних харчових продуктів – замовляти в перевірених магазинах з хорошою репутацією.

   
 

Наш  

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56