Журналістка з Одеси стала лауреатом престижної міжнародної журналістської премії

Журналістка з Одеси Валерія Єгошина стала лауреатом міжнародної журналістської премії імені Джеймса Найта (Knight International Journalism Awards). Крім української журналістки, відзнаку отримали репортер Джон-Аллан Наму з Кенії та редакторка Рана Саббах з Йорданії. Нагородження переможців відбудеться на гала-вечорі у Вашингтоні 14 листопада.

Валерія отримала освіту в ОНУ імені Мечнікова, потім працювала редакторкою місцевого видання. Одного разу вирішила переїхати до Києва та пройшла стажування на журналіста-розслідувача. З того часу працює в проєкті «Схеми – корупція в деталях» від української служби Радіо Свобода. Валерію відзначили за документування впливу війни РФ на Україну, розслідування воєнних злочинів російської армії, викриття корупційних схем на українських військових контрактах.

 
Перемога Валерії Єгошиної – це другий випадок за всю історію цієї премії, коли відзначають українських журналістів. У 2022 році її отримали Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко за документування російського вторгнення та облоги Маріуполя.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56