«Три крапки»: одеський поет Андрій Хаєцький презентував першу книгу

Одеський поет Андрій Хаєцький презентував свою дебютну збірку віршів «Три крапки». До першої книги автора ввійшли вірші, написані впродовж останніх чотирьох років.

Фото - Марія Мостовчук

Одеський поет Андрій Хаєцький. Фото – Марія Мостовчук

Презентація першої збірки віршів Андрія Хаєцького відбулася сьогодні, 27-го вересня, в оновленій Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Грушевського. Дебютна книга автора стала підсумком творчості останніх чотирьох років.

«Я до цього йшов дуже довго, певно, чотири роки, – розповідає поет. – Пишучи тексти, я не розумів, що йде далі. Колись я почав виступати на поетичних вечорах, потім складав все написане до купи, а півроку тому зрозумів, що у моєму житті ставляться три крапки. І зараз вони перед вами».

1-1-e1475006317132

 

Книга складається з трьох розділів: «Крапка», «Двокрапка» та «Три крапки». Кожен з них наповнений віршами відповідного характеру. Так, у першому розділі мова йде про те, що забуте, на чому поставлено крапку; друга частина складається з віршів, котрі пов`язані з соціальним існуванням; третій розділ розповідає про почуття, які досі є і будуть існувати надалі. Власне, саме завдяки третій частині збірка має таку назву.

Разом із книгою Андрій презентував і набір листівок з фотографіями, котрі стали ілюстраціями до поезій. «До книги потрапили фото, які зроблені переважно в Любащівці, де я виріс. Це робота мого друга Святослава Ліннікова, котрий в один день просто пройшовся з фотоапаратом по моєму рідному подвір’ю. І сьогодні ці ілюстрації зажили власним життям», – ділиться автор.

 

Набір листівок складається з дванадцяти фотографій, серед яких лише одна – портретна. На ній зображена бабуся поета, подвір`я котрої і стало джерелом фотокарток. «Це головна Марія нашої родини, – зізнається Андрій. – Я дуже пишаюся своєю бабцею, вона дуже крута жіночка, котра досі тримає нас всіх у своєму кулаці».

І книга, і листівки, за словами автора, є соціальним проектом. Усі вилучені з продажу кошти Андрій Хаєцький планує передати на оновлення бібліотечного фонду Любашівського району. «Мій дід був головним архітектором, і за його проектом була створена Любашівська районна бібліотека. Це символічно, і зараз відбувається початок оновлення бібліотек. Я хочу, аби сучасна література дійшла до людей, про котрих раніше забували», – підсумував поет.

 

Андрій Хаєцький виявився не єдиним, хто бажає допомогти районним бібліотекам. З підтримкою виступила Галина Дольник, власниця «Книгарні-кав’ярні». Всі охочі мають нагоду поділитися вже прочитаними книгами сучасних авторів. Для цього достатньо віднести їх до пані Галини, котра, в свою чергу, передасть книжки за призначенням.

Джерело: litoda.od.ua/Дмитро Журавель

Добавить комментарий

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56