В Одесі двоє поліцейських брали “відкати” з розповсюджувачів наркотиків

В Одесі слідчі Державного бюро розслідувань та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили двох поліцейських – начальника одного із секторів та оперуповноваженого одного із районних управлінь одеської поліції в систематичному отримуванні “відкатів” з розповсюджувачів наркотиків замість того, щоб припините обіг наркотиків.

За оперативними даними вони вимагали від наркозалежних почати продаж наркотиків, шантажуючи притягненням до відповідальності за буцім-то зберігання наркотичних речовин. Правоохоронці хотіли аби наркозалежні купували наркотики у вказаного ними дилера та розповсюджували через «закладки» в Одесі.

Також поліцейські вимагали від «продавців» здавати покупців наркотиків. Таким чином правоохоронці планували шантажем отримувати гроші і від продавців, і від покупців.

Працівники ДБР затримали правоохоронців «на гарячому» під час отримання «плати» у 16 тис. гривень від торговців наркотиків. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Встановлюється повне коло осіб, залучених до продажу наркотиків, та канали надходження наркотичних речовин.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56