“Гроші – ЗСУ!” – в Одесі пройшов масштабний мітинг проти непріоритетних витрат бюджету

Сьогодні 9 вересня біля Одеської мерії відбувся другий масштабний мітинг одеситів проти безглуздих витрат Одеської мерії мільйонів бюджетних гривень на ремонти та благоустрій під час війни. Містяни впевнені, що влада не турбується про життя захисників, а намагається вкрасти на непріоритетних тендерах “як в останній раз”.

На плакатах були написи: “Гроші – захисникам! Стоп розкраданню бюджету під виглядом благоустрою”, “До яких пір ви будете вкатувати гроші в асфальт?”, “Ремонт суду не на часі. Гені – ганьба!”, “В першу чергу життя наших захисників”, “Життя наших бійців – найдорожче!”, “Хочу дрони для військових замість ремонту суду!”, “Байдужість ібиває наших захисників!” та інші.

Люди співали гімн України, гімн Січових Стрільців, кричали “Гроші – ЗСУ” та “Слава Україні” Героям Слава!”. В цей раз мітинг був не у формі хаотичного натовпу – люди встали колом, щоб було видно плакати та обличчя. Багато хто прийшов з дітьми і вони свідомо і палко підтримували гасла та тримали плакати в руках. Також були присутні жінки та матері загиблих на фронті бійців.

Міська влада створює подальшу напруженість та недовіру до себе. Ніхто не забажав вийти до людей. Навпаки – в мерії продовжують нахабно насміхатися над одеситами та виписувати все нові та нові багатомільйонні тендери на незрозумілі потреби. Так стало відомо, що на свій автопарк мерія планує витратити 46 млн гривень. Може краще чиновникам пересісти на трамваї, а гроші направити на дрони? Чиновники все більше схожі на паразитів, які зубами вчепилися за владу, поп’яніли і вже не розуміють, коли треба зупинитися і припинити свавілля, коли ворог намагається знищити країну та людей. Влада своїми діями має спонукати людей все робити для перемоги, а не навпаки – віддаляти перемогу, знецінюючи життя захисників. Як сказав один відомий волонтер – “Це не захисникам потрібні дрони та автівки. Це нам потрібно, щоб у захисників були дрони та автівки!”.

Те, що мер Одеси продовжує ігнорувати протести, зневажливо становиться до протестуючих, серед яких є родичі загиблих військових, не виконує умови протесту, публічно оголошує неправду про те, що у військових все є, говорить лише про одне – наше місто і наша країна має великі проблеми з владою, довірою до неї, корупцією та людяністю. І війна цей нерв нарешті оголила. Протестуючи оголосили наступну дату мітингу – 16 вересня.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56