Масована ракетна атака по Києву – постраждало більше 50 осіб, пошкоджено житлові будинки

Минулої ночі близько 3 години росія з Брянської області запустила по Києву 10 балістичних ракет, повідомили у Командуванні повітряних сил. Всі ракети були перехоплені підрозділами ППО. Однак уламки багатьох збитих ракет впали у районах столиці. Вибуховою хвилею повибивало вікна в декількох багатоповерхових будинках, розпочалися пожежі.

Як повідомили в Київській міській ОВА, станом на 09:00 внаслідок нічної ракетної атаки в столиці постраждало 53 особи (36 жінок та 17 чоловіків, з них шестеро дітей). З них 20 потерпілих госпіталізовано. Інформації стосовно загиблих немає.

В Голосіївському районі утворилася вирва на проїжджій частині дороги без послідуючого горіння. В Дарницькому районі уламки впали на приватний будинок – він згорів.
В Деснянському районі виникла пожежа на 7 поверсі 9-ти поверхового житлового будинку та згоріли 8 авто в дворі будинку. Проведена евакуація мешканців. В Дніпровському районі утворилася вирва біля багатоповерхового будинку – вибуховою хвилею вибило вікна в двох житлових будинках. Також уламки падали на приватні будинки, сталося декілька невеликих пожеж. В одному місці уламки пошкодили водопровід.

Мешканців багатоповерхового житлового будинку в Дніпровському районі столиці, який зазнав найбільших пошкоджень внаслідок нічної ракетної атаки, тимчасово прихистять в Пункті Незламності. Його відкрили на території школи №98, що розташована поруч. Дітей, які вчаться в цьому навчальному закладі планують перевести на дистанційну форму навчання.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56