На одеському вокзалі у переселенця, який шукав житло, вкрали смартфон та банківські картки

На одеському вокзалі шахрай обдурив переселенця та привласнив смартфон з банківськими картками. Як повідомили в поліції, чоловік приїхав до Одеси з прифронтової зони і шукав недороге житло. До нього підійшов місцевий незнайомець та почав пропонувати варіанти житла. Потім сказав, що треба подзвонити хазяїну та з’ясувати деталі, а його смартфон розрідився раптово. Чоловік передав свій гаджет незнайомцю. Потім фігурант пояснив, що треба вийти на перон, тому що поганий зв’язок і зник зі смартфоном. Переселенець тримав банківські картки під чохлом смартфону, тому лишився ще й грошей, а потім пішов до поліції.

Поліція отримала звернення потерпілого від шахрайства. Фігуранта затримали через декілька днів – у нього вилучили банківські картки, а смартфон він встиг продати за півціни.

Затриманому зловмиснику повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, та у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів. Ці злочини кваліфікуються за ч. 2 ст. 190 і ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями вказаних статей – до трьох років позбавлення волі.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути більше пильними та обережними у всіх справах, які стосуються вашого майна. Пам’ятайте, що іноді вашою довірливістю та почуттями можуть скористатися шахраї, і найкращий варіант захисту від них – критичний розум та твереза оцінка ситуації. Не варто давати свої речі, зокрема мобільні телефони в руки незнайомцям, слід чемно відмовляти або зателефонувати на запропонований номер самостійно.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56