Суботній вечір з Одеською Оперою: романтичний та містичний балет “Жизель”

6 квітня о 16:00 Одеський оперний театр запрошує на суботній вечір романтичного, містичного та геніального балету Адольфа Адана “Жизель”. Серед численних історій, розказаних мовою танцю, не було створено нічого прекраснішого і сумнішого, ніж ця драма. Завдяки чарівності його сюжету і досконалій хореографії, цей романтичний шедевр увійшов до класики балету і став, нарівні з «Лебединим озером», найвідомішим і найпопулярнішим балетом світу.

В основі лібрето знаходиться німецька легенда, яку переказав Генріх Гейне. Композитор Адольф Шарль Адана написав «Жизель» всього за 10 днів і завдяки ній став знаменитим. «Жизель» є майже в усіх репертуарах оперних театрів світу.

Завдяки чарівності сюжету та досконалій хореографії, цей романтичний шедевр увійшов до класики балету. Саме в «Жизелі» остаточно утвердився балетний романтизм. Танець в ньому отримав поетичну натхненність. У балеті утвердився новий тип драматургії, в якій танець слугує не ілюстрацією сюжетних епізодів, а стає головним поетичним засобом вираження художнього змісту. «Жизель» йде на сцені Одеської опери вже багато років, та незмінно є однією з найулюбленіших вистав наших глядачів.
 

 

 
Квитки за посиланням – https://operahouse.od.ua/events/giselle/.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56