Одеський авіаексперт попередив українців про проблеми з AirMoldova

Одеський авіаексперт Вадим Біленький повідомив у Фейсбуці про проблеми в авіакомпанії AirMoldova, послугами якої за часи війни часто користувалися українці. Аеропорт Кишинева – найближчий працюючий аеропорт поряд з Україною і багато хто із задоволенням користувався польотами на літаках національного приватного авіаперевізника AirMoldova.

Проте з початку квітня у компанії розпочалися фінансові складнощі. Спочатку було скасовано низку рейсів через блокування рахунків. Потім рахунки розморозили, але ненадовго. Днями в авіакомпанії зробили заяву, що банк МАІБ знову закрив доступ до рахунку, на якому знаходиться 150 млн. лей. Триває судове розслідування через борги, які з’явилися у компанії ще у 2018 році, коли вона була державною. У AirMoldova заявили, що їх штовхають до банкрутства.

Володимир Біленький повідомив, що з 4 літаків авіакомпанії, у строю залишився лише один. На допомогу прийшла українська авіакомпанія SkyUp. На даний момент співробітники скаржаться на затримку із зарплати за 3 місяці. Рейси регулярно скасовуються. Біленький радить зважувати всі ризики перед покупкою квитків у цей складний період. Швидше за все авіакомпанію знову націоналізують. А тим, хто вже не зміг полетіти, Біленький радить робити чарджбек – повернення грошей за ненадану послугу.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56