Одесити будинку, який обвалився на вулиці Болгарській, вже 10 днів чекають на допомогу, якої немає

Чиновники одеської мерії через свою байдужість допустили руйнування будинку на вулиці Болгарській, 18. Мешканці багато років скаржилися на проблеми зі стіною до ЖЕКу, але реакції не було. Чиновники тільки обіцяли щось зробити, доки 1 грудня не впала фронтонна стіна. Зараз є загроза подальшого обвалу, а також руйнування даху. Частина мешканців переїхали до родичів, але є такі, яким нема куди поїхати. Вони продовжують жити з ризиком для життя, очікуючи допомоги від Одеської мерії.

Як повідомив одеський активіст Владислав Балинський, на днях на місце обвалу приїхав новий віце-мер – заступник Департаменту міського господарства міськради Артем Захаров. Він намагався заспокоїти жителів, та пообіцяв спеціалістів, які проведуть обстеження будинку. Але пройшло вже 10 днів, а допомоги немає, будинок може повністю зруйнуватися у будь-який момент.

Якби влада Одеси не була такою байдужою до проблем старих будинків, то за невеликі гроші можна було посилити стіну і не допустити обвалення. Таких будинків, як цей – в Одесі сотні. А зараз влада витратить у 10 разів більше грошей тільки на обстеження та висновки. Роками мешканці просять допомоги, пишуть заяви але отримають бюрократичні відписки у стилі “це не наша відповідальність” або “грошей в цьому році вже немає”.
 

 

 
Нагадаємо, що за останній місяць, це вже другий обвал старовинного будинку в Одесі. Ще один будинок обвалився на вулиці Базарній. А тим часом мер Одеси Геннадій Труханов отримав нагороду за “розбудову Одеси”.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56