У Польщі висипали українське зерно з вагонів на рейки

Сьогодні в Польщі фермери та політичні активісти висипали українське зерно з вагонів на рейки. Інцидент стався в рамках блокування кордонів з Україною у пункту пропуску “Медика-Шегині”. В Укрзалізниці повідомили, що зерно з вагонів прямувало транзитом до Німеччини і немає відношення до ринку зерна у Польщі.

У квітні 2023 року у Польщі заборонили імпорт зернових вантажів і дозволили лише транзит зерна. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. Наразі на зазначеній станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі.

Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. В Кабміні назвали такі дії в Польщі черговою політичною провокацією, спрямованою на розкол між нашими народами.
 

 
Як повідомляють ЗМІ, за акцію відповідальна польська партія Конфедерація Корони Польської, ККП (пол. Konfederacja Korony Polskiej, KKP). Представники цієї партії викладають відео розсипаного зерна у себе в акаунтах в соцмережах. Конфедерація – це польська ультраправа монархічна консервативна партія.
 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56