Україна отримала від США балістичні ракети ATACMS – Зеленський подякував

Сьогодні Україна вперше вдарила по російським окупантам американськими балістичними ракетами ATACMS. Джерела рашистів повідомляють, що цей удар був “найпотужнішим” ударом по авіації за весь час повномасштабної війни. Україна використала американські ракети по двох аеродромах в Луганську та Бердянську, де базувалися вертольоти. Точну кількість ураженої техніки поки що не повідомляють, але попередньо, пошкоджено або знищено до 10 ударних вертольотів, склади з боєкомплектом та ПВО, яке прикривало техніку рашистів. Також вбито або поранено декілька десятків окупантів.

У вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що США передали Україні зброю перемоги – балістичні ракети. Він подякував США та президенту Байдену.

Як повідомив речник Командування повітряних сил Юрій Ігнат, ракети ATACMS мають балістичну траєкторію і велику швидкість польоту, через що їх дуже важко збивати. В них стоїть сучасна система наведення, тому вони належать до високоточної зброї. За інформацією ЗМІ, Україна отримала ракети середнього радіусу дії – до 165 км з касетними боєголовками. Згідно домовленостей, Україна має право використовувати ракети на всій своїй території для звільнення від російських терористів. Бити американськими ракетами по території росії поки що не можна.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56