В Ізмаїлі чиновники за хабар видавали посвідчення моряка для виїзду за кордон ухилянтам

В Ізмаїлі СБУ та поліція затримали на гарячому двох чиновників, які за гроші видавали посвідчення моряка для виїзду за кордон. Повідомляється, що схему організували співробітник Ізмаїльського морпорту та чиновник Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту і судноплавства.

За гроші вони пропонували ухилянтам виїхати за межі України під виглядом судноводіїв торгівельних кораблів. Для цього фігуранти «допомагали» своїм клієнтам «гарантовано» скласти іспит на отримання відповідної кваліфікації. Вартість таких «послуг» становила від 700 до 1,2 тис. американських доларів. Сума залежала від наявності первинних навичок у морській справі та фінансових можливостей ухилянта.
Всього на ухилянтах «заробили» майже 2 млн у гривневому еквіваленті.

Правопорушників викрили під час передачі неправомірної вигоди. Перед цим за ними слідкували за допомогою прихованої камери відеонагляду.

На підставі отриманих доказів затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56