В Одесі двоє поліцейських брали “відкати” з розповсюджувачів наркотиків

В Одесі слідчі Державного бюро розслідувань та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили двох поліцейських – начальника одного із секторів та оперуповноваженого одного із районних управлінь одеської поліції в систематичному отримуванні “відкатів” з розповсюджувачів наркотиків замість того, щоб припините обіг наркотиків.

За оперативними даними вони вимагали від наркозалежних почати продаж наркотиків, шантажуючи притягненням до відповідальності за буцім-то зберігання наркотичних речовин. Правоохоронці хотіли аби наркозалежні купували наркотики у вказаного ними дилера та розповсюджували через «закладки» в Одесі.

Також поліцейські вимагали від «продавців» здавати покупців наркотиків. Таким чином правоохоронці планували шантажем отримувати гроші і від продавців, і від покупців.

Працівники ДБР затримали правоохоронців «на гарячому» під час отримання «плати» у 16 тис. гривень від торговців наркотиків. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Встановлюється повне коло осіб, залучених до продажу наркотиків, та канали надходження наркотичних речовин.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56