В Одесі викрили банду, яка змушувала жебракувати громадян без житла

В Одесі поліція викрила злочинну групу з трьох місцевих мешканців, які змушували жебракувати людей без житла на вулицях міста. Вони знаходили таких людей на вулицях, викрадали їх до підвалу в орендованому будинку. Звідти їх вивозили тільки для “роботи” в інвалідні візках в людних місцях, щоб вони виглядали скаліченими. А потім знову відвозили до підвали. Покидати підвал було заборонено. А хто спробував втекти – ловили та били.

Під час досудового розслідування поліцейські зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури м. Одеси висунули фігурантам обвинувачення за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України у вербуванні, переміщенні, переховуванні людей, вчиненому з метою експлуатації. Організатору злочинної схеми додатково інкриміновано організація такими діями.

Досудове розслідування завершено, обвинувальний акт ми скерували до суду. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56